Nieuws
GENERATIE- WONING WOERDEN

De woning is ontworpen als voorbeeldwoning op verzoek van de gemeente Woerden. Aan de hand van de persoonlijke wensen en het specifieke programma van eisen van de koper kan de opzet en uitvoering worden aangepast.

De woning is opgezet als een familiehuis, waar meerder generaties kunnen samenwonen. In onze huidige tijd worden sociale structuren weer belangrijker. Zorg, kinderopvang, studentenkamers en werkruimte zijn duur en/of schaars. Dit huis biedt de mogelijkheid aan meerdere generaties om samen te wonen en voor elkaar te zorgen. Grootouders die opvang bieden voor kinderen van kinderen, kinderen die mantelzorg aan ouders bieden, studerende kinderen die langer thuis blijven wonen, gezinnen met een au pair in huis, of werken aan huis om flexibeler te zijn in de verzorging van kinderen en/of ouders.

Dit huis is een combinatie van twee of drie woonunits, met werkruimte op de begane grond. De basis is een gezinswoning met drie slaapkamers. Hierboven is een kleine, zelfvoorzienende  (senioren)woning geplaatst. Op de bovenste dakterraslaag is nog een extra ruimte die bij de woning eronder gevoegd kan worden, die als extra ruimte bij de gezinswoning opgenomen kan worden of waar  bijvoorbeeld  een studerend kind zelfstandige woonruimte kan hebben.

De werkruimte bevindt zich op het straatniveau. Doordat het huis in het verlengde van het Gardameer is gesitueerd, kunnen binnen schijnende koplampen van autoverkeer hinderlijk zijn. De woonruimten zijn daarom op de 1e verdieping geplaatst. Als optie is het mogelijk een souterrain te maken. Deze krijgt daglicht door een vide langs de rooilijngevel, waardoor de werkruimte ook wat meer afstand tot aan de straat krijgt. Aangezien de tuin vrij klein is zijn er twee dakterrassen mogelijk. Eén aansluitend aan de keuken op de 1e verdieping, en een tweede op de bovenste laag van de woning, met uitzicht over de recreatieplas.