Nieuws
KADEWONING WATERRIJK WOERDEN

Bekijk dit project
De woning is ontworpen als voorbeeldwoning op verzoek van de gemeente Woerden. Aan de hand van de persoonlijke wensen en het specifieke programma van eisen van de koper kan de opzet en uitvoering worden aangepast.Deze woning in deelgebied D, heeft de entree aan het Lomondmeer en is georiënteerd op de gracht langs de wandelpromenade. De tuin ligt aan de zuidzijde van de woning. Het huis rijst op uit het water. De kademuur aan de westzijde is uitgevoerd in hetzelfde metselwerk als de kademuur van het talud langs de openbare weg, en wordt afgedekt met natuursteen.
De entree ligt aan de zuidzijde en wordt geaccentueerd met een luifel. Op hetzelfde niveau zijn ook de keuken en een grote berging opgenomen. Aansluitend aan de keuken, enkele treden lager, is de woonkeuken gesitueerd op het niveau van de steiger, welke over een groot deel van de lengte van het kavel is aangebracht. De gevel aan de waterzijde kan met  vouwdeuren geheel worden geopend. Hier kun je echt wonen aan het water. De recreatieplas is per boot bereikbaar.
Om vrij uitzicht te hebben over de dijk met de wandelpromenade is de woonkamer op de 1e verdieping opgenomen en voorzien van een balkon boven het water. Door middel van vides en een split-level opbouw ontstaat een grote ruimtelijke samenhang tussen de woonkeuken, de woonkamer en de werkruimte of speelkamer op de 2e verdieping.
Op de extra bovenste verdieping is een terraskamer met dakterras op het zuiden mogelijk. Van hier heb je uitzicht over de recreatieplas.
De woning krijgt een natuurstenen plint bij de entree, met aansluitende muurtjes en trappen naar de steiger in hetzelfde materiaal. De gesloten gevels worden uitgevoerd in antracietkleurige Mosa XXL tegels. De kozijnen en vliesgevels zijn van aluminium in zilvergrijze kleur. Hemelwater wordt inpandig afgevoerd. De dakranden worden uitgevoerd met een smalle natuurstenen afdekking.
Het is, als variant, ook mogelijk de woning één verdieping lager uit te voeren, met 3 slaapkamers. De terraskamer komt dan te vervallen. Het dakterras blijft als optie mogelijk.